Blatter: Elárultak

2015 december 21., hétfő 11:11
33

Minden lehetőséget meg fog ragadni nevének tisztázására Joseph (Sepp) Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, akit a szervezet független etikai bizottsága hétfőn

nyolc évre eltiltott a futballal kapcsolatos tevékenységektől.

És még aprópénzre, 50 ezer frankfra meg is büntették.

A svájci sportvezető a döntés bejelentése után jelezte, először a FIFA fellebbviteli testületéhez fordul, majd a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS), és ha szükséges, polgári bíróságon támadja meg az elmarasztaló határozatot.

Zürichi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy

elárulták, és bokszzsáknak érzi magát.

A testület Blatter mellett Michel Platinit, az európai szövetség (UEFA) elnökét, FIFA-alelnököt is nyolc évre tiltotta el.

A francia sportvezető kétmillió svájci frankot kapott Blattertől 2011 februárjában, nem sokkal azelőtt, hogy Blattert – Platini támogatásával – újraválasztották volna a FIFA elnökének. Blatter erről az összegről azt mondta, hogy az a saját értékének megfelelő kompenzáció,

amit Platini tanácsadóként kapott.

Platini annyit mondott, hogy 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért kapta meg késedelmesen a neki járó pénzt (mármint a 2 millió frankot), annak idején teljes munkaidős tevékenységet végzett a FIFA-nál, és eleve tisztában volt azzal, hogy a neki járó teljes összeget csak később kapja majd meg.

Az ügyletről azonban nem született írásos szerződés, az etikai bizottság pedig hétfőn jelezte: mindkét sportvezető esetében elutasította azt az indoklást, hogy a kifizetés szóbeli megállapodás alapján történt, egyúttal leszögezte, annak semmilyen jogalapja nem volt.

Emellett azt is írta, hogy személyes meghallgatásakor Blatter nem tudta elfogadható okkal alátámasztani az átutalást, Platini pedig saját maga helyett az ügyvédjeit küldte el a zürichi meghallgatásra. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt