Blattert és Platinit is nyolc évre tiltotta el a FIFA

sport
2015 december 21., 08:50
comments 52

Döntött a FIFA etikai bizottsága a két sportvezető kenőpénzes ügyében. Az erről szóló közlemény szerint mindkettőjüket nyolc évre tiltják el minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

Blatternek 50 ezer, Platininak 80 ezer svájci frankos büntetést is fizetnie kell, döntött a FIFA.

Az ügy egy kétmillió svájci frankos kifizetéssel kapcsolatos, amit Platini 2011 februárjában kapott a FIFA-tól. A bizottságot nem győzte meg Platini magyarázata, miszerint "szóbeli szerződés" alapján volt jogosultsága a pénzre. Az utalás egyékbént néhány héttel azelőtt történt, hogy Blattert – Platini támogatásával – újraválasztották FIFA-elnöknek.

Blatter 11-kor sajtótájékoztatót tart a FIFA székházában.

(Bloomberg, BBC, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.