Fekete színésznő játssza Hermionét a Harry Potter-színdarabban

színház
2015 december 21., 12:08
comments 185

Épp színdarab készül Harry Potter és barátainak iskola utáni kalandjaiból. Az lesz a címe, hogy Harry Potter and the Cursed Child, azaz Harry Potter és az Elátkozott Gyermek. A cselekmény a regények után 1-2 évtizeddel játszódik, a főhősök már középkorúak benne.

Ezen kívül viszont van még egy nagy változás: Hermione Grangert egy fekete színésznő játssza.

A fenti képen látható balról jobbra a Harryt alakító Jamie Parker, a Hermionét játszó Noma Dumezweni és a Ron szerepében színpadra lépő Paul Thornley. A könyv szerint ugye a mugli szülei miatt a konzervatív varázslók által sárvérűnek nevezett Hermione nem fekete. Emma Watson játssza ezt a szerepet:

photo_camera AFP PHOTO/BEN STANSALL

Hermione átalakulása után már azon fenn sem akad az ember, hogy a Harryt alakító színész haja nem fekete.

J. K. Rowlingot, a Harry Potter-könyvek íróját többen kérdezték a Twitteren, hogy mit gondol erről az egészről. Ő annyit írt, hogy a könyvben csak azzal írta le Hermionét, hogy zabolátlanul hullámos haja van, barna szeme, és nagyon okos. A bőrszínéről pedig sosem írt semmit.

Páran már el is kezdtek rajzokat készíteni arról, hogyan nézhetett ki a fiatal, fekete Hermione.

(Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt