Leáll a HÉV és sok busz is jövőre

Budapest
2015 december 22., 08:48
comments 790

Tarlós István beváltja fenyegetését, vagyis a főváros

kiszáll az agglomerációs közlekedés finanszírozásából.

Ezt kedd délelőtt jelentette be a főpolgármester.

Ez praktikusan azt jelenti, hogy a Budapest határán túlmenő HÉV-ek és buszok jövőre már csak a főváros határáig járhatnak.

A parlament a múlt héten fogadott el egy törvényt, ami jelentősen csökkenti a főváros forrásait. A főpolgármester szerint 20,7 milliárd forint működési hiányt okoz az új törvény Budapest költségvetésében. Tarlós azt mondta, hogy ezt a törvénymódosítást 

nem fogadhatja el.

"A fenti törvénymódosításban foglaltakkal Budapest főpolgármestereként nem értek egyet, nem fogadhatom el, és úgy gondolom, hogy a főváros kötelező feladatellátása elvárható állami finanszírozásának problémáját miniszterelnök úrnak sem sikerült egyelőre korrigálnia" - fogalmazott.

Hozzátette még, hogy Orbán Viktor miniszterelnök megígérte neki, hogy januárban folytatódnak az egyeztetések a város és a kormány között. 

Tarlós István azt javasolta, hogy az agglomerációs települések egyeztessenek a kormánnyal. A fővárosnak évi 11 milliárd forintos vesztesége van az agglomerációs közlekedés finanszírozásából, míg az érintett települések csak 0,6 milliárddal szálltak be a költségekbe.

(MTI)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.