Több nyugati ország is biztonsági riasztást adott ki Peking belvárosára

Peking hagyományosan biztonságos városnak számít a nyugatiaknak, főleg a Szanlitun nevű, fényűző üzleti negyed. Most valamiért mégis biztonsági riasztást adott ki a területre négy nagykövetség is: az amerikai, a brit, a francia és az ausztrál. Egyik nagykövetség sem írta le az erről szóló közleményben, hogy pontosan mitől kellene tartani, csak annyit, hogy bizonyos információk kerültek a birtokukba, amik szerint december 25-én vagy akörül fenyegetések várhatnak a nyugatiakra Pekigben.

A pekingi rendőrség szerint jelenleg a karácsony miatt sárga készültségi fokozatban vannak, ez a második leglazább szint. Kína ugyan hivatalosan ateista, így nem is ünnep náluk a karácsony, de egyre több fiatal veszi át, mint kifinomult nyugati szokást és ürügyet az ajándékozásra. Ezek miatt a bevásárlóközpontokban valamennyire azért megnő a tömeg karácsonykor.

"Sanlitun at dusk" by Leeluv - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons

A Reuters aztonban azt írja, hogy december 24-én gépkarabélyos készenléti rendőrök lepték el Szanlitun városrész legnagyobb plázáját. Nem tudni, hogy mit csináltak ott, de a riadóztatásuk nem az alacsony készültségi szintre utal.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.