Forral valamit az FHB Bank

gazdaság
2015 december 28., 14:57

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) három napra felfüggesztette az FHB Nyrt. részvényeinek kereskedését. A felfüggesztés így a hétfői nyitástól a szerdai zárásik tart, idén tehát már nem fognak mozogni az FHB-részvények, hacsak nem hozza hamarabb nyilvánosságra az FHB azt az infót, amiért a kereskedés leállítását kérte a BÉT-től.


A felfüggesztésről szóló döntés indoklása szerint az FHB Nyrt. a következő napokban olyan döntésekről akar tájékoztatást közzétenni, amik jelentősen befolyásolhatják az értékpapírjai árfolyamát.

Az FHB Nyrt. december 28-án 10 órára rendkívüli közgyűlést hívott össze, amin a napirend szerint a részvényeseknek fel kellene hatalmazniuk az igazgatóságok a bank alaptőkéjének újbóli felemelésére. A hvg.hu szerint maximum 4,45 milliárd forintos tőkeemelésre hatalmazzák fel az igazgatóságot, az előző felhatalmazás ugyanis ennél jóval kisebb összegre, csak 1,65 milliárd forintra szólt.

December 26-án azt írta a vs.hu, hogy az FHB Nyrt. a mostani felfüggesztés után akár el is tűnhet a tőzsdéről. A lap értesülései szerint ugyanis a bank beleolvadhat a takarékszövetkezeti integrációba. Az FHB Nyrt. és leányvállalata, az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. még szeptemberben lépett be a takarékok integrációs szervezetébe, az SZHISZ-be. Ezzel hivatalosan a Takarékbank alá rendelte magát, de sejthető volt, hogy ez a faramuci helyzet nem marad sokáig így, hiszen a Takarékbankot és az SZHISZ-t is, az FHB-vezér Spéder Zoltánnal kapcsolatban álló, és korábban az FHB-ben neki dolgozó üzletemberek vezetik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.