7 optikai csalódás, amibe idén beleszerelmesedett az internet

2015 december 29., 16:09
comments 125

Mi másra is lehetne használni az internetet, azaz az emberiség életét talán leginkább meghatározó XX. századi találmányt, ha nem arra ruhákról készült képeket osztunk meg rajta, hogy mindenki elmondhassa, milyen színűnek látja a szövetet?

2015-ben rengeteg ilyen baromság keringett a neten, többről volt szó a 444-en is, és mindegyik nagyon érdekelte az olvasókat. Itt van most 7 ilyen illúzió, ami idén rajtahagyta a kézjegyét az életünkön. Ezekről mesélhetünk majd az unokáinknak is, elmondhatjuk, hogy mi már 2015-ben is tudtuk, hogy az a bizonyos ruha nem fehér és arany, hanem kék és fekete színű.

1. A színváltós haj

Májusban egy floridai zenész, Sabrina Abu-Obeid nagy dolgot vitt véghez. Befestette a haját kékre. Ja, nem is kékre, hanem rózsaszínre. Vagy lilára? ÚRISTEN! ATTÓL FÜGGŐEN VÁLTOZIK A HAJSZÍNE, HOGY HOGYAN ESIK RÁ A FÉNY!!!

Sabrina Abu-Obeid, a világ nagyon köszöni!

Nem sokkal az eredeti videó után felkerült a netre egy másik videó is, amiben elmagyarázzák, hogyan kell ilyenre festeni a hajunkat.

2. A fasz, ami egy felkar

A felkarokban és az álló faszokban az a közös, hogy mindkettő hosszúkás, henger alakú dolog. Más nem, de ettől még néha össze lehet téveszteni a kettőt, csak nagyon szerencsétlenül kell fotózni hozzá.

3. A bárányokkal teli hómező

Itt van ez a havas rét, amin bárányok állnak:

photo_camera

Mi, bárányok? Ezen nincsenek is bárányok!

De vannak, csak messze állnak. Itt van róluk egy közeli:

photo_camera

4. A lefelé vagy felfelé lépcsőző macska

Már-már polgárháború indult a felfelé-pártiak és a leelé-pártiak között, miután megjelent ez a kép a lépcsőző macskáról:

photo_camera

Merre mész, te macska? Felfelé vagy lefelé? Elképesztő, mik történnek a világban.

5. A név ezen a starbucksos poháron

Ki az isten rendelte ezt a kávét?

Talán Greg? Esetleg Corey? Akármelyik lehet! Egyes emberek egyszerűen ugyanúgy írnak le bizonyos betűket, mint más betűket. Anyukám n-betűje például nagyon hasonlít az u-betűre. Sokszor vicceltem is alsós koromban, hogy az ellenőrzőmbe úgy írta bele, hogy Sné, mintha azt írta volna, hogy Sué. Anyukám aláírásából persze nem lett internetes feladvány, ami nagyot ment idén, és megőrjítette az embereket. Ilyen a mi formánk :(

6. Két körömlakk, aminek hasonló a színe

Melyik körömlakk megy jobban ehhez a cipőhöz?

A bal. Vagy nem. Inkább a jobb. JÉZUSOM, MELYIK?!?!?!

7. A RUHA

Erről talán nem kell sokat magyarázni. Talán még a felfelé vagy lefelé lépcsőző macskánál is jobban megosztotta a világot, hogy ez a ruha milyen színű. Fehér és arany, vagy kék és fekete? Egyébként kék és fekete.

photo_camera

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.