Nyomoznak az Anonymous fenyegetése miatt

Tbg
pol
2015 december 29., 07:52
comments 327

„Közveszéllyel fenyegetés gyanújával nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda annak az e-mailnek a feladói ellen, amelyben az Anonymous nemzetközi számítógépes kalózszervezet ismert álarcát viselő férfi hadat üzent a Fidesznek és Magyarország kormányának.”

- írja a Népszabadság.

A hír előzménye, hogy három napja az Anonymous csoporthoz köthető videó került ki a netre, amelyben hadüzenetet intéztek Orbán Viktor miniszterelnökhöz és a Fideszhez, amiért a diktatúra felé kormányozzák Magyarországot.

A felvétel hitelességét azonban már csak azért is nehéz megítélni, mert az Anonymous nem központosított szervezet, a felvétel pedig nem került ki minden elismert Anonymous-csatornára.

A Népszabadság azt írja a Nemzeti Kibervédelmi Intézet vezetőjére hivatkozva, hogy  szeptember 15 óta nem volt kibertámadás magyar államigazgatási szerverek ellen. (Nol)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.