Összenőtt teljesen az FHB a takarékokkal

gazdaság
2015 december 30., 21:06
comments 41

Ahogy Sarkadi kolléga szeptemberben megjósolta, az FHB és az állami pénzzel felturbózott takarékok integrációja azért is kellhetett, hogy a takarékok segítsenek a tőkehiányos FHB-nak.

A tőzsde honlapjáról szerdán az derült ki, hogy a Takarékbank és 30 takarékszövetkezete 30,5 milliárdért vett FHB Jelzálogbank részvényeket.

Körülbelül ennyi pénzt kapott az FHB az IMF-hitelből, még 2009-ben, csak azt azóta a kormány már visszakérte az FHB-től. 

A takarékok törvény kikényszerítette integrációja után több egykori FHB-s vezető került az új pénzügyi csoport élére. 

A mostani fejlemények részleteiről a Portfolión lehet olvasni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.