Öt év börtönre ítéltek egy orosz bloggert Tomszkban

külföld
2015 december 30., 21:11

Rendkívül súlyos börtönbüntetésre ítélt a tomszki városi bíróság egy helyi bloggert. A 35 éves Vagyim Tyumentcev az ítélet szerint a tomszki vezetés hatalmának megdöntésére buzdított.

A valóságban ez azt jelenti, hogy Tyumencev youtube-os vlogjában arra buzdította a tomszkiakat, hogy menjenek vele tüntetni a városvezetés döntései, például

a buszjegyárak növekedése

ellen, de azon is háborgott, hogy Tomszk polgármestere a tomszkiaktól vár adományokat a krímieknek, pedig neki százmilliói vannak. Amúgy a krímiekről és általában az ukrajnai szakadárokról se volt jó véleménye, legalábbis nem értette, hogy miért kellene az átlagoroszoknak velük harcolni. Ezt a bíróság úgy értelmezte, hogy a kelet-ukrajnai menekültek elleni erőszakos fellépésre buzdított. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.