Levelet írt a magyar rendőröknek a déli határon összevert lengyel újságíró

bűnügy
2015 december 31., 13:42

Az Index szedte össze a lengyel köztévés riporter, Jacek Tacik történetét, aki a szerb határnál forgatott szeptember közepén, a menekültválság csúcsán, amikor a magyar rendőrök összeverték.

Tacikot nemrég tájékoztatták róla, hogy megszűnt az eljárás, amit vele szemben indítottak, ami azért is megnyugtató, mert a lengyel újságíró nem csinált semmit. Kicsi felhúzta magát, hogy a magyarok megpróbálják eltussolni, amit vele csináltak a határnál szolgáló rendőrök, ezért így nyíl levelet, amit teljese terjedelmében az Indexen lehet elolvasni. A lényeg:

"Már több mint három hónap telt el azóta, hogy találkoztunk a határon Horgosnál, Szerbiában. Fejbe ütöttek, megbilincseltek, majd bevittek a szegedi rendőrállomásra. Önök azzal vádoltak meg engem, hogy rátámadtam az egyik rendőrükre, és illegálisan léptem át a határt. Most pedig azt írják, ezek egyike sem történt meg, és "véletlenül" léptem be az önök országába. (...) Az a benyomásom, hogy önöknek vagy fogalmuk sincs arról, mi történt valójában, vagy nem is akarják megtudni. (...) Egy mikrofon volt a bal kezemben. Az operatőröm közvetlenül mellettem állt. Önök tudták, hogy egy tévécsatornától vagyunk, de ezt figyelmen kívül hagyták és megvertek engem. (...)Szeretném azt hinni, hogy a levelük tudáshiányról árulkodik, nem pedig rosszindulatról és arról, hogy megkísérelnek elmenekülni a törvénytelen akció felelőssége elől."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.