Nemzetközi bíróságokhoz fordul Simicska cége

politika
2016 január 04., 18:18
comments 110

Magyar György, a Simicskához köthető Mahir Cityposter Kft. ügyvédje azzal a beadvánnyal fordult a bírósághoz, hogy

tiltsák el a fővárost a Simicskáék szerint jogellenes hirdetőoszlop-bontástól és a további károkozástól, emellett kötelezzék 600 milliós letéti biztosíték megfizetésére.

A magyarországi perindítások mellett a cég egy washingtoni választottbíróságtól is segítséget kért, és a luxemburgi nemzetközi bírósághoz is beadványt küldtek. Magyar szerint ezek mellett a strasbourgi bíróságot is felkeresik, ha kell.

Magyar azt állította, hogy a fővárosi oszloprongálás miatt több magánszemély is feljelentést tett, ő maga pedig ügyvédként önbíráskodás miatt indíttat eljárást az oszlopdöntögető fővárosi hatóságok ellen.

A Marirnek 25 éves szerződése volt a fővárossal, de ezt a fővárosi önkormányzat a fideszes Kocsis Máté kezdeményezésére szeptemberben felmondta. A főváros december 22-én módosította azt a rendeletet is, ami ilyen ügyekben 8 napos türelmi időt írt volna elő. A türelmi idő eltörlése után pedig megkezdődött a kényszerbontás. A bontás költségeit 150 millió forintra becsülik, azt majd később számláznák ki a Mahirnek.

A Mahir bíróság előtt támadta meg ezt az eljárást, így az önkormányzat és Simicska emberei között harc indult az utcákon, a mahiresek védeni igyekeznek a még álló oszlopokat, és újra felépítik, amiket a főváros már elbontott. (mno.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.