Nemzetközi bíróságokhoz fordul Simicska cége

politika
2016 január 4., 18:18
comments 111

Magyar György, a Simicskához köthető Mahir Cityposter Kft. ügyvédje azzal a beadvánnyal fordult a bírósághoz, hogy

tiltsák el a fővárost a Simicskáék szerint jogellenes hirdetőoszlop-bontástól és a további károkozástól, emellett kötelezzék 600 milliós letéti biztosíték megfizetésére.

A magyarországi perindítások mellett a cég egy washingtoni választottbíróságtól is segítséget kért, és a luxemburgi nemzetközi bírósághoz is beadványt küldtek. Magyar szerint ezek mellett a strasbourgi bíróságot is felkeresik, ha kell.

Magyar azt állította, hogy a fővárosi oszloprongálás miatt több magánszemély is feljelentést tett, ő maga pedig ügyvédként önbíráskodás miatt indíttat eljárást az oszlopdöntögető fővárosi hatóságok ellen.

A Marirnek 25 éves szerződése volt a fővárossal, de ezt a fővárosi önkormányzat a fideszes Kocsis Máté kezdeményezésére szeptemberben felmondta. A főváros december 22-én módosította azt a rendeletet is, ami ilyen ügyekben 8 napos türelmi időt írt volna elő. A türelmi idő eltörlése után pedig megkezdődött a kényszerbontás. A bontás költségeit 150 millió forintra becsülik, azt majd később számláznák ki a Mahirnek.

A Mahir bíróság előtt támadta meg ezt az eljárást, így az önkormányzat és Simicska emberei között harc indult az utcákon, a mahiresek védeni igyekeznek a még álló oszlopokat, és újra felépítik, amiket a főváros már elbontott. (mno.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt