Török hackerek törték fel egy orosz miniszter Instagramját

külföld
2016 január 04., 04:39

Török hackerek, a magát "Bortecine Siber Timnek" nevező csoport feltörte Nyikolaj Nyikiforov orosz távközlési és tömegtájékoztatási miniszter Instagram-fiókját. Török zászlókkal és a november 24-én lelőtt orosz Szu-24-esre utalva török vadászgépek fotóival árasztották el a fiókot, a képeket Nyikiforov nevében posztolva.

A tömegtájékoztatási miniszter instafiókja, amíg még a török hackerek uralták.
photo_camera A tömegtájékoztatási miniszter instafiókja, amíg még a török hackerek uralták.

A miniszter fiókját mostanra visszaállították, de ez időbe telt, ami miatt Nyikiforov elég morcosnak tűnik. Vkontakte-oldalán azt írta, hogy

"Köszönöm mindenkinek, hogy ilyen aktívan reagált az Instagram-fiókom feltörésére. Sajnálatomra az Instagram 9 órája nem reagál az incidensre. A ma történtek után személy szerint sok kérdésem van az Instagram biztonságával kapcsolatban más szolgáltatásokhoz képest, illetve a supportjuk reakcióidejével kapcsolatban is".

(Via MTI, Sputnik News, Hurriyet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.