Werner Herzog dokumentumfilmet forgatott az internetről

a hetedik művészet
2016 január 04., 20:25
comments 101

Werner Herzog német filmrendező következő munkája egy dokumentumfilm, amit a tervek szerint január végén, a Sundance Filmfesztiválon mutatnak majd be. A film az internetről fog szólni, és ha csak feleannyira érdekes, mint ahogyan azt a hétfőn megjelent trailer sejteti, akkor biztosan megéri majd beülni rá.

A Lo and Behold, Reveries of the Connected World című dokumentumfilm a kezdetektől tekinti át a net fejlődését, de nem az unalmas történeti adatokra koncentrál, hanem arra, hogy hogyan változott meg a világ a net miatt. Még pár éve is elképzelhetetlen volt, hogy mostanra a nethasználók annyira össze lesznek kötve egymással, mint most, és nem hittük volna azt sem, hogy az emberi kommunikáció ilyen nagy része vonul át az internetre.

Herzog dokumentumfilmje ennek az összekötöttségnek az előnyeit és hátrányait mutatná be.

A film részletesebb szinopszisát a Sundance fesztivál oldalán lehet elolvasni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.