Ismeretlenek támadták meg az olimpiáról és a Városligetről szóló népszavazási kezdeményezést

Tbg
politika
2016 január 05., 06:59

Két kérdésről szavazhatnak a budapestiek, ha összegyűlik a népszavazás kiírásához szükséges 140 ezer aláírás, ezekről:

„Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata ne pályázzon a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére?”

és

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a városligeti építési szabályzat ne tegye lehetővé új múzeumi épületek építését a Városligetben?”

A gond csak az, hogy bár a kérdést jóváhagyta a fővárosi választási bizottság még decemberben, most arról tájékoztatták az Indexet, hogy a döntést megtámadták a bíróságon.

A népszavazási kampány mellé egyébként Karácsony Gergely (PM, Zugló polgármestere) és Erdélyi Katalin (Átlátszó, újságíró), a kérdések benyújtói összellenzéki összefogást szeretnének grundolni a DK-tól a Jobbikig. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.