A lengyelek és az olaszok kapták az oroszoktól doppingvádak miatt elvett gyaloglóversenyeket

sport
2016 január 07., 19:22
comments 166

 A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) csütörtöki döntése értelmében a gyalogló csapatvilágkupát és junior világbajnokságot nem az orosz Csebokszáriban és Kazanyban, hanem a lengyelországi Bydgoszczban és Rómában tartják meg.

Az eredeti helyszíneket azért kellett ejteni, mert az IAAF novemberben doppingvádak miatt határozatlan időre felfüggesztette az orosz sportági szövetség tagságát, így új helyszínt kellett keresni a két eseménynek. 

Az eltiltást a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) javasolta az IAAF-nek, mivel vizsgálata során arra a megállapításra jutott, hogy Oroszországban széles körű, szisztematikus doppingolás zajlik. A büntetés azt jelenti, hogy orosz atléták nem vehetnek részt nemzetközi versenyeken - így az olimpián sem - mindaddig, amíg az orosz sport-, illetve sportági vezetés nem teszi meg a szükséges lépéseket a helyzet megváltoztatására.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF)  egész életére eltiltotta Valentin Balakhnichevet, az Orosz Atlétikai Szövetség korábbi  elnökét, valamint Lamine Diackot és Alexei Melnikovot, mert a gyanú szerint megfenyegették azokat az atlétákat, akik elbuktak a doppingteszten.

Rajtuk kívül még 5 éves eltiltást kapott Gabrielle Dolle-, az IAAF korábbi doppingellenes igazgatója is. (AFP/MTI) 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.