Egy missouri politikus ajándékként számoltatná el a lobbisták és a döntéshozók közötti szexet

külföld
2016 január 08., 16:13

Bart Korman Missouri állam egyik republikánus képviselője beadott egy törvénytervezetet, ami szerint a lobbisták és a politikusok közötti szexnek a jövőben ajándéknak kellene számítania. Az ajándékokat, amiket a törvényalkotók kapnak a lobbistáktól, be kell jelenteni Missouri állam Etikai Bizottságának, így ha Korman képviselő indítványát elfogadják, akkor a szexet is be kellene jelenteni a Bizottságnak.

Korman képviselő nagyon átgondolta a dolgot: az indítványa szerint például ha egy képviselő és egy lobbista házas, akkor nem kell külön minden egyes együttlétet bejelenteniük, elég lenne csak azt a tényt, hogy házasok.

Az ajándékok bejelentésekor a politikusoknak meg kell adniuk egy dollárban kifejezett értéket is, hogy mennyit ért az ajándékuk. Ezt például úgy csinálják, hogy beírják, hogy egy lobbista meghívta őket vacsorázni valamelyik menő étterembe, és ott 100 dollárért fogyasztott. Korman ezt is figyelembe vette:

javaslata szerint a szex után nem kellene megadni a dollárértéket.

(Vice)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.