Mi lelte ezeket Németországban?!

bűnügy
2016 január 09., 17:11

Még mindig nem tudni, hogy milyen alapja van azoknak a feltételezéseknek, amelyek szerint a Nyugat-Európa több nagyvárosában szilveszter éjjeli botrányos események előre megtervezetten, netán szervezetten zajlottak.

Annyi viszont biztos, hogy fiatal, jellemzően a jelenkori népvándorlás során vagy tucatnyi országból menedékkérőkként Európába érkezett férfiakból álló csoportok kizsebeltek, kiraboltak, megfenyegettek, szexuálisan zaklattak és legalább két esetben feltételezhetően meg is erőszakoltak utcán közlekedő, bulizó fiatal nőket.

A gyanúsítottak között ugyan akad szerb, német, sőt, amerikai állampolgár is, a migránsozás csak nem akar alábbhagyni

Sokan úgy érzik, a történtek igazolják, nem szabad menedéket adni az Európa határain túlról érkező tömegeknek, mert "ezek" nem tudják, hogy kell viselkedni a keresztény világban, és ebből csak a baj lesz, erőszak, nemzethalál és iszlám terror, és az európai nagyvárosok utcáin leszünk rövidesen szemtanúi a civilizációk összecsapásának.

Van itt még valami, amire senki sem szeret gondolni

Először is az, hogy

az utcára kilépő nők számára meglehetősen általános élmény, hogy nincsenek biztonságban, bárhol is élnek a világban.

Általában azonban nem idegenségük miatt még sokszorosan fenyegetőbbnek tűnő külföldiek, hanem saját államuk polgárai támadják meg őket az utcákon. Persze értjük, nem meglepő, hogy elsöprő a felháborodás, ha a "mi" lányaink és asszonyaink, fiatal, jómódú, fehér nők ellen irányul az erőszak, és az elkövetők zavaros helyzetű, idegen kultúrájú, távoli országok szülöttei. Tényleg példátlan, ami, és ahogy történt.

Sosem okozott még tömeges felháborodást, hogy naponta zaklatnak, fogdosnak utcán, buszon, villamoson, tömegrendezvényen magyar nőket magyar férfiak

Említésre sem érdemes. Vekengeni rajta minek? Hiszti!! Minek ment oda, maradt volna otthon, biztos ő provokálta ki, satöbbi, satöbbi.

Aki nem hinné, milyen hétköznapi és általános az ilyesmi, az kérdezzen meg erről nőket, vagy látogasson el a Mindennapi Szexizmus oldalaira. Lassan több száz - gyakran sokkoló - történet olvasható már rajta.

Mi áll az utcai csoportos erőszakok hátterében?

Akinek ismerős ennek a posztnak címe, az bizony jól emlékszik, lassan két éve, hogy megjelent a nők elleni indai erőszakhullám hátteréről szóló írásunk.

Az ott, nem kis részben külföldi turisták ellen elkövetett utcai erőszak okait sokan és sokáig kutatták, legtöbben ezekre jutottak:

  • a női és a férfi népesség durva létszámbeli aránytalansága miatt a hátrányos helyzetű fiatal férfiak nem tudnak a hagyományos időben párt találni, megnősülni,
  • iskolázatlan, munkanélküli nincstelen férfiak tömegei szembesülnek azzal nap mint nap az utcákon, járműveken, hogy náluk jelentősen jobb anyagi helyzetű, iskolázott és emancipált nők szabadon (az ő értékrendjükhöz képest szabadosan) élnek. Óriási szakadék tátong a társadalomban a nők alapvető jogainak és életfeladatának megítélésében,
  • jó eséllyel bízhattak benne, hogy a tetteik következmény nélkül maradnak, mert az áldozatok nem fordulnak a hatóságokhoz, a törvényeknek pedig ha vannak is, nem igazán szokás ilyen ügyekben érvényt szerezni.

Nos, mindez akár Magyarországra is igaz lehet.

Nem is kellenek ehhez indiai nyomornegyedek, bevándorlók, migránsok, ittas, beakármizett tömegek sem. Elég fényes nappal felszállni mondjuk a 444 szerkesztősége előtt is elhaladó, a várost átszelő 4-6-os villamosra, amely a beszámolók szerint döbbenetesen gyakori helyszíne a zaklatásoknak. A pályaudvarok környéke és a 7-es busz nemkülönben. Miért?

Az indiai kutatások nagyrészt arra jutottak, hogy

a jómódú, szabad és önfeledt nők köztéri jelenléte, a velük való egy légtérben való egytüttlét valamilyen okból a csoportosan közlekedő, kevésbé iskolázott, rosszabb anyagi hátterű fiatal férfiak jelentős részét kifejezetten zavarja és ezeket a helyzeteket nem tudják kezelni.

Különösen így van ez, ha az illetők jellemzően olyan közegben nőttek fel, ahol

  • a nők nem emberek (helló, Németh Zsolt),
  • a nők a férfiak tulajdonai (half-ism, you know),
  • a nők elleni erőszakot családi belügynek tekinti a közvélemény (üdvözöljük Fülöpházán),
  • és maguk a rend őrei is azt gondolják, hogy az a nő, aki sötétedés után, netán ittasan is utcára lép, az magára vessen, ha valami baj éri, mondjuk fogdossák, kirabolják, vagy megerőszakolják.

Nincs tehát szükség migránsokra ahhoz, hogy nyilvános helyeken fiatal nőket megtámadjanak, eddig sem volt.

A fontos különbség nem az elkövetők vallása, bőrszíne, vagy származása, hanem az, ahogy a hatóságok az áldozatokkal bánnak, például hisznek nekik, és szigorúan lefolytatják a törvényekben meghatározott eljárásokat, hogy - végre - mindenki lássa, a nők elleni erőszak nem maradhat büntetlenül.


</em></span></p>

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.