Vigyázni kell az utakon, már baleseteket is okozott az ónos eső

Tbg
közlekedés
2016 január 09., 08:33
comments 107

Az ónos eső miatt több helyen kell csúszós, jeges útszakaszokra számítani a fővárosban és Pest megyében szombaton - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a rendőrség.

  • A BKK szerint Budapesten főként a magasabban fekvő területeken és a külső kerületekben számíthatnak csúszós útszakaszokra az emberek.
  • Baleset miatt a 14-es villamospótló autóbusz meghosszabbított útvonalon, az angyalföldi kocsiszínig közlekedik, a Lehel térig járnak a villamosok.
  • Pest megye több útján ónos eső miatt lassú a haladás, az útburkolatra fagyott csapadék - főleg a megye északi részén - nehezíti a közlekedést. A főbb útvonalak sózása folyamatos, azonban az alacsony hőmérséklet miatt a csapadék több útszakaszon visszafagy.
  • A Nagytarcsa és Isaszeg közötti 3102-es számú úton több autó árokba csúszott vagy elakadt, ezért az utat a műszaki mentések idejére lezárták.
  • Ónos eső van vagy lehet Budapesten, Pest megyében, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében - itt másodfokú figyelmeztetést adtak ki.
  • Elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Bács-Kiskun, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.

Saját tapasztalatból kiindulva mondom, egy fontos szabály van: a sószórót sose előzd meg, mert előtte jeges az út. Én tudom, egyszer megreszeltem a kocsi orrát egy szalagkorláttal emiatt. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.