Állami bank adott hitelt a Tiborcz Istvánhoz köthető keszthelyi kikötőnek

gazdaság
2016 január 11., 09:26
comments 69

Még 2014 decemberében vásárolta meg a keszthelyi kikötőt a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. ami közvetve Orbán Viktor vejének tulajdonában állt. A kft. most beolvadt az őt tulajdonló zrt.-be, a tulajdonosok közül pedig eltűnt Tiborcz István cége, de az új vezérigazgató Tiborcz korábbi érdekeltségéből érkezett: Péter Zsolt Miklós korábban az Elios Innovativ Kft.-t is vezette. 

Az Átlátszó szúrta ki, hogy a kikötő tulajdoni lapjára felkerült egy 360+89 millió forintról szóló jelzálog, amit a Gránit Bank adott. Az a Gránit Bank, amiben januárban nőtt az állami tulajdonrész 49,9 százalékra. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt