Állami bank adott hitelt a Tiborcz Istvánhoz köthető keszthelyi kikötőnek

gazdaság
2016 január 11., 09:26
comments 68

Még 2014 decemberében vásárolta meg a keszthelyi kikötőt a Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft. ami közvetve Orbán Viktor vejének tulajdonában állt. A kft. most beolvadt az őt tulajdonló zrt.-be, a tulajdonosok közül pedig eltűnt Tiborcz István cége, de az új vezérigazgató Tiborcz korábbi érdekeltségéből érkezett: Péter Zsolt Miklós korábban az Elios Innovativ Kft.-t is vezette. 

Az Átlátszó szúrta ki, hogy a kikötő tulajdoni lapjára felkerült egy 360+89 millió forintról szóló jelzálog, amit a Gránit Bank adott. Az a Gránit Bank, amiben januárban nőtt az állami tulajdonrész 49,9 százalékra. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.