211 embert tartóztattak le Lipcsében, miután egy migrációellenes tüntetésen elszabadultak az indulatok

külföld
2016 január 12., 11:33
comments 306

A német rendőrség 211 embert vett őrizetbe Lipcsében, miután hétfő éjjel szélsőjobboldali vandálok épületeket rongáltak meg és autókat gyújtottak fel. A balhé egy békés tüntetésből indult, amin nagyjából 2000 bevándorlásellenes aktivista tiltakozott Németország iszlamizációja ellen.

photo_camera Megrongált lipcsei török étterem (AFP / dpa / Jan Woitas / Germany OUT)

A tüntetők lényegében a bevándorlók Németországba engedését tartják Németország majdani iszlamizációja alapjának, és a migránsokat meg a migrációt teszik felelőssé a szilveszteri kölni zavargások miatt is.

A hétfői demonstráció résztvevői Angela Merkel kancellár migránspolitikáját hibáztatták a Kölnben történtek miatt is.

A lipcsei tüntetők török éttermeket is megrongálta Lipcse egyik hagyományosan baloldali városnegyedében.

A városban baloldali ellentüntetés is szerveződött, az ellentüntetők megrongálták a jobboldali tüntetők egyik buszát is. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.