Agyonvertek egy 90 éves férfit Csemőn

bűnügy
2016 január 12., 07:10
comments 162

A Blikk szerint a köztiszteletben álló, csemői H. Györgyből támadói azt akarták kiszedni, hogy hol tartja a pénzét. Ő viszont ezt nem árulta el, ezért verték agyon.

Az elmúlt hónapokban Pest megyében már ez a harmadik, idősek ellen elkövetett rablógyilkosság. A Blikk szerint a rendőrség vizsgálja, hogy lehet-e összefüggés az érdi, a mendei és a mostani, csemői eset között.

A csamőiek akkor kezdtek egy gyanakodni, amikor csütörtökön H. György háza előtt nem volt eltakarítva a hó. A 90 éves férfi ugyanis öreg kora ellenére is mindig nagy rendet tartott a háza körül, és a helyiek szerint mindig ugyanazt a napirendet tartotta: minden nap elment a kocsmába egy rumos kávéra, vasárnap pedig a templomba.

A férfi holttestét végül fia találta meg a házban, szombaton, mikor látogatóba érkezett.

A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy van-e kapcsolat az érdi, a mendei és a csemői gyilkosságok között. de egyik esetben sem kapták még el az elkövetőt. Az érdi és a mendei tettesek nyomravezetőinek a rendőrség 1-1 millió forintos jutalmat és teljes névtelenséget ajánlott.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.