Szerb állampolgárságot kapott Steven Seagal

Steven Seagal színész, producer, forgatókönyvíró, harcművész, blueszenész, énekes-dalszerző és tartalékos seriffhelyettes az orosz állami RT értesülései szerint megkapta a szerb állampolgárságot. Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök január 8-án írta alá az állampolgárságot megadó döntést.

A 63 éves Seagal az utóbbi hónapokban többször is Szerbiába látogatott, és találkozott több magas rangú vezetővel, köztük Vucic miniszterelnökkel és Tomislav Nikolic köztársasági elnökkel is.

Seagal és Nikolic elnök

December elején Seagalnak felajánlottak egy állami megbízást is, hogy oktassa aikidóra a szerb különleges erők tagjait, a színész, aki 7 danos aikidomester is, örömmel elvállata a feladatot. Azt mondta, szeretne egy aikidoiskolát is nyitni Belgrádban.

A színész ezen kívül már zenélt is Szerbiában, fellépett egy nagy szabadtéri koncerten Belgrádban szilveszterkor.

Szerbiai látogatásai során a színész többször beszélt arról, hogy mennyire jó helynek tartja az országot, és mindent megtesz annak érekében, hogy lobbizzon a szerb érdekekért. Megjegyezte azt is, hogy szerinte a szerb néppel igazságtalanul bánt a világ az elmúlt évtizedekben.