Elkaptak három oroszt az isztambuli merénylet miatt

Terrorizmus
2016 január 13., 08:12
comments 291

A török rendőrség elfogott három orosz állampolgárt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy közük van a keddi isztambuli merénylethez.

Kedden egy szíriai öngyilkos terrorista 10 turistát, többségében németeket ölt meg a Kékmecset közelében, Isztambul egyik legnépszerűbb látványosságánál. A török hatóságok eddig az Iszlám Államot sejtették a támadás mögött.

A három oroszt sok száz kilométerre Isztambultól, az ország déli tengerpartján fekvő üdülővárosban, Antalyában fogták el. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mivel gyanúsítják őket, csak annyi közöltek, hogy fontos dokumentumokat találtak náluk.

Az orosz állampolgárok elfogását az orosz konzul is megerősítette.

A török - orosz viszony azóta nagyon feszült, hogy a török légierő lelőtt egy orosz katonai repülőgépet tavaly év végén a szír határnál. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.