Úgy írj az irodából, hogy a főnököd is olvashatja

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) ítélete szerint nem jogsértő, ha a munkáltató megfigyeli egy alkalmazott munkahelyi levelezését.

Bogdan Barbulescu, bukaresti mérnök indította és vesztette el a megfigyelésről szóló pert Strasbourgban. Barbulescut 2007-ben azért vonták a munkahelyén felelősségre, mert a testvérével és a kedvesével csetelt Yahoo Messengeren, holott a csetfiókot arra kellett volna fenntartania, hogy a cég ügyfeleivel egyeztessen. Barbulescut ezért kirúgták.

A mérnök úgy vélte, hogy a titkos megfigyelése sértette alkotmányos és emberi jogait is. A román bíróságok azonban elutasították a panaszát, így vitte az ügyet Strasbourgig. Hiába. A bíróság szerint a munkahelyi címről folytatott levelezés megfigyelése nem bűn.

"Barbulescu feladatainak teljesítését munkáltatója csak munkahelyi postafiókja megfigyelésével ellenőrizhette, és jóhiszeműen járt el, amikor azt feltételezte, hogy abban nem talál magánéleti levelezést" - áll az ítéletben. (MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.