A kormány a kórházakba is kancellárokat nevezne ki

Egészségügy
2016 január 14., 06:55
comments 297

Az Index infói szerint Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának pár hónapja kinevezett egészségügyi államtitkára hétfőn rendkívüli tájékoztatóra hívta össze a magyar kórházigazgatókat. Arról számolt be nekik, hogy

a kórházak gazdasági menedzselésére kancellárokat neveznek ki.

A kancellár-rendszer a magyar egyetemeken már működik, az intézmények gazdasági ügyeit a kormány által kinevezett kancellárok irányítják.

A kórházi kancellár az állam képviselője lenne az intézményekben és a kórházak gazdálkodását ellenőrizné.

Az még nem világos, hogy minden magyar kórház kap-e kancellárt vagy csak a legnagyobbak, és azt sem tudni biztosan, hogy pontosan milyen hatáskörei lesznek a kórházi kancellároknak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt