A kormány a kórházakba is kancellárokat nevezne ki

Egészségügy
2016 január 14., 06:55
comments 294

Az Index infói szerint Ónodi-Szűcs Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának pár hónapja kinevezett egészségügyi államtitkára hétfőn rendkívüli tájékoztatóra hívta össze a magyar kórházigazgatókat. Arról számolt be nekik, hogy

a kórházak gazdasági menedzselésére kancellárokat neveznek ki.

A kancellár-rendszer a magyar egyetemeken már működik, az intézmények gazdasági ügyeit a kormány által kinevezett kancellárok irányítják.

A kórházi kancellár az állam képviselője lenne az intézményekben és a kórházak gazdálkodását ellenőrizné.

Az még nem világos, hogy minden magyar kórház kap-e kancellárt vagy csak a legnagyobbak, és azt sem tudni biztosan, hogy pontosan milyen hatáskörei lesznek a kórházi kancellároknak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.