Hullák az utcán, tanácstalan járókelők és előrenyomuló rendőrök - videók Jakartából

külföld
2016 január 14., 07:29
comments 30

Csütörtökön Indonézia fővárosában, Jakartában hat különböző helyen volt bombamerénylet. Ezek közül legalább egy öngyilkos terrorista műve volt. A robbanások után heves tűzharc bontakozott ki a városközpontban: több épületet és kereszteződést is tűz alatt tartott a terroristák egyik mesterlövésze egy épület tetejéről.

A támadásban az eddigi hírek szerint legalább hatan meghaltak, köztük 3 rendőr.

photo_camera AFP PHOTO / ROMEO GACAD / AFP / ROMEO GACAD

A tűzharcban a rendőrség eddig négy feltételezett merénylőt ölt meg, közülük ketten a hatóság állítása szerint további öngyilkos bombamerényletre készültek.

A városból több videó is került már a Twitterre és a Youtube-ra, ezeken látszik, hogy a belvárosban gyakorlatilag megállt az élet, a lakók a lezárt kereszteződésekben filmezik a terroristák még aktív állásai felé nyomuló rendőröket. Az utakon halottak hevernek.

Ezen a videók pedig az látszik, ahogy az egyik merénylő felrobbantja magát a Jakarta belvárosában lévő egyik Starbucks kávézó mellett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.