Jöhet az új orosz törvény: két hét fogda egyneműek csókjáért

2016 január 15., péntek 7:57
316

Tüntetés Moszkvában 2015 márciusában. Fotó: Dmitrij Serebjakov / AFP

Jövő héten szavaznak Ororszországban egy javaslatról, ami új szintre emelheti a melegellenességet: büntetés jár majd azért, ha azonos neműek nyilvánosan kifejezik a vonzalmukat egymás iránt. Illetve, ahogy a hivatalos megfogalmazás szól, 

a nem hagyományos szexuális kapcsolatok nyilvános kifejezése, az egyén eltorzult szexuális preferenciáinak demonstrálása

lesz büntethető. 

Alapból pénzbüntetés jár majd (6000 rubel, körülbelül 65 dollár), de ha az eset iskolák, vagy más helyek közelében történik, ahol gyerekek vannak, 15 nap fogda is járhat mellé. Bár a törvény nem pontosítja, mi számít a vonzalom kifejezésének, a törvény egyik benyújtója,a kommunista Ivan Nikicsuk szerint a csók és nyilvános kézfogás ide tartozik majd, és aki ilyet csinál, számíthat rá, hogy előállítják. 

A Washington Post megjegyzi, nem biztos, hogy ebből valóban törvény lesz, mert sokszor előfordul Oroszországban, hogy élesebb javaslatok köröznek a bulvársajtóban, de ha nincs jó fogadtatásuk, végül nem mennek át. De az is igaz, hogy ha megvan a politikai támogatás, napok leforgása alatt élő szabály lehet ebből.

2013-ban már elfogadtak egy törvényt a "homoszexuális propaganda" betiltásáról. 

Nikicsuk most is elővette a klasszikus négy fal között kártyát:

"A törvény nem tiltaná meg nekik AZT. De azt meg kell állítanunk, hogy kitegyék a kirakatba a démoni vágyaikat, amiket a nyugat kényszerít ránk. Elnézést, ez itt Ororszország, nekünk vannak hagyományaink. A csókolózó szakállas férfiaktól mindenkinek hányingere lesz."

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt