Csak azért sorolhattak át több állami céget pénzügyi szolgáltatónak, hogy a vezetői többet keressenek

POLITIKA
2016 január 16., 09:55

Még szeptember elején született egy kormányrendelet, ami az állami vezetők bérét határozza meg. Eszerint az I. kategóriába, vagyis a pénzügyi szolgáltató szektorba sorolt cégek vezetői havi ötmilliót vihetnek haza. Majd decemberben jött még egy kormányrendelet, hogy pénzügyi szolgáltatónak minősíti a Magyar Villamos Műveket, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt, a Szerencsejáték Zrt.-t illetve a MÁV Zrt.-t a kormány, írja a Magyar Nemzet. A lap megkérdezte a jegybankot, hogy hogyan kívánja ellenőrizni ezeket a pénzügyi szolgáltatókat mint felügyeleti szerv. De az MNB válasza szerint 

"ilyenre nem lesz szükség,"

mert nem a cégek pénzügyi szolgáltatóvá minősítése történt meg. Csak a cégek vezetőinek díjazását módosította a kormány. (MagyarNemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.