Az Uber szerint a taxis tüntetés csak megerősíti azt, amit ők is akarnak

közlekedés
2016 január 18., 12:50
comments 391

Az Uber szerint a hétfői budapesti taxisdemonstráció csak megerősíti, hogy szükség van egy olyan modern szabályozási keretre, amely figyelembe veszi az új technológiák jelenlétét és pozitív hatását.

A szolgáltató hétfői, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint erről tárgyalnak a döntéshozókkal is.

A taxisok hétfő kora reggel óta tartanak demonstrációt a fővárosban a Bajcsy-Zsilinszky út, a József Attila utca és az Andrássy út kereszteződésében az Uber ellen. Délelőtt petíciót adtak át a Főpolgármesteri Hivatalban, majd a Városháza előtt megjelenő taxisok közül négy képviselő tárgyalt Tarlós István főpolgármesterrel. A találkozón nem született megállapodás, így a taxisok folytatják meghirdetett demonstrációjukat.

A Budapesti-rendőrfőkapitányság (BRFK) az MTI megkeresésére azt válaszolta, hogy a BRFK a hatályos jogszabályok alapján, a szükséges erőkkel és eszközökkel biztosítja a demonstrációt.

Az MTI azt szerette volna megtudni a rendőrségtől, hogy kezdődtek-e már az előre be nem jelentett demonstrációról egyeztetések a rendőrség és a taxisok között, utólag kértek-e területfoglalási engedélyt a demonstrálók, illetve, ha továbbra is folytatják demonstrációjukat, a rendőrség tervez-e bármilyen intézkedést a forgalom helyreállítása érdekében.

Az Uber múlt héten azt közölte, hogy utazásmegosztó szolgáltatásukat használók száma Budapesten 2015-ben folyamatosan nőtt, már 80 ezernél tart, ami nyolcszorosa a tavaly év elején mértnek. Tájékoztatásuk szerint az autós partnerek száma a 2015. év eleji 200-ról év végére 1200-ra emelkedett. Az utasok többsége budapesti, de a külföldi felhasználók száma is jelentős.

Arról, hogy mi is az az Uber és miért utálják világszerte ennyire a taxisok,korábban részletes cikkben foglalkoztunk

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.