Megtelt a Városháza előtti tér is taxikkal

közlekedés
2016 január 18., 09:25
comments 312

Megérkeztek a taxisok a Főpolgármesteri Hivatal elé, hogy átadják petícióikat Tarlós Istvánnak, jelentette tudósítónk a helyszínről. A taxisok hétfő hajnal óta tüntetnek a belvárosban, az Uber betiltását követelik. Azt állítják, hogy addig maradnak, amíg letölthető marad az Uber. 

Fotó és videó: Ács Dániel / 444
photo_camera Fotó és videó: Ács Dániel / 444

De az épület elé a Városház utcába elsőre csak négy taxi jutott be, a rendőrök a többieket ekkor nem engedték be az utcába. Egyikük a rádióját kezdte el kihangosítani, hogy ezzel tiltakozzon, amiért nem jöhetnek be kollégái. 

A helyszínen nyilatkozott is egy budapesti taxis, Roland, aki amikor még kicsivel korábban azt hitte, hogy nem engedik be a taxikat, még arról üvöltözött, hogy "leszúrja az összes rendőrt a gecibe". A rendőrök lenyugtatták és elmondták neki, hogy be fogják engedni kollégáit a Városháza utcába. 

Végül be is mehettek, ekkor meg is telt a Városháza előtti terület is taxikkal. Roland és kollégái egy darabig vártak, hogy Tarlós István fogadja őket. Négy taxis bemehetett, hogy Tarlóssal tárgyalhasson. 

Úgy tűnik, a menet elején, a hangadók inkább radikálisok, a hátrébb állók között akadnak józanabb hangok. Egyikük elmondta, hogy nem céljuk most az Uber betiltása, csak azt szeretnék, hogy ugyanazok a szabályok legyenek érvényesek rájuk, mint a taxikra: egységes sárga szín, fix tarifa, ilyesmik. 

photo_camera

Egy másik taxis szerint nem igaz, hogy olcsóbb az Uber, mert a szolgáltatás rendszeresen mozgatja a tarifáját, szilveszterkor például hatszoros áron szállítottak, míg a taxi fixáras volt. Szerintük ez most egy erődemonstráció, és ők nem hiszik, hogy tényleg itt lesznek napokig, hiába állították ezt a hangadók. 

Ugyanakkor bíznak abban, hogy lesznek még többen is ma, kinőheti még magát a dolog, ha befutnak újabb taxisok. 

A franciáknak sikerült, miért ne sikerülhetne nekünk is?

- kérdezte az egyikük. A sor jelenleg az Astoriáig áll a Városháza utcától. Ezek a taxik ma értelemszerűen nem is fogadnak utasokat. Kollégánk szinte az összes társaságtól látott  autókat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.