Kevés taxis maradt a Bajcsyn

2016 január 19., kedd 9:54
397

A taxistüntetés második napjára mindössze 30-40 autó maradt a Bajcsyn, a tüntetők vagy a kocsikban melegeknek, vagy dumálnak - adott helyzetjelentés az Uber-ellenes budapesti harc állásáról Botos kollégánk. 

Fotók: Botos Tamás

A téma leginkább az, hogy valami egységes követelés kellene. Pedig az például van: a mondás továbbra is az, hogy amíg nem kapcsolják le az Ubert, addig maradnak. Hogy kinek a komptenciája lekapcsolni az applikációt, azt nem tudják, a lényeg, hogy valaki8 kapcsolja le. Az egyik taxis szerint Franciaországban véres események voltak az Uber miatt, sőt, még azt is tudni véli, hogy a Trócsányi miniszter vagy az ügyvédi irodája intézte az Uber itthoni bejegyzését. Az egyébként igaz, hogy a közösségi taxiscég kézbesítési megbízottja a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda, de a miniszter szerint ő már 2007 óta szüneteltei itt a tagságát. Amúgy pedig nem értik, hogy miért olyan nagy szám az Über, mert minden budapesti taxitársaságnak van applikációja.

A taxisokra kötelező előírások miatt szerintük ők eleve mínusz 350 ezerről indulnak, és akkor ebbe még nem számolták bele az autómosás kétnaponta. Egyik úgy foglalta össze a demonstrációjuk lényege, hogy míg rájuk számos szabály vonatkozik, az uberesekre semmi, így a törvénytelenséget nagyobb tisztelet övezi, mint a törvényességet.


A kormány szerdán foglalkozik a témával, addig maradnak a taxisok a Bajcsyn. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt