Kevés taxis maradt a Bajcsyn

A taxistüntetés második napjára mindössze 30-40 autó maradt a Bajcsyn, a tüntetők vagy a kocsikban melegeknek, vagy dumálnak - adott helyzetjelentés az Uber-ellenes budapesti harc állásáról Botos kollégánk. 

Fotók: Botos Tamás

A téma leginkább az, hogy valami egységes követelés kellene. Pedig az például van: a mondás továbbra is az, hogy amíg nem kapcsolják le az Ubert, addig maradnak. Hogy kinek a komptenciája lekapcsolni az applikációt, azt nem tudják, a lényeg, hogy valaki8 kapcsolja le. 

Az egyik taxis szerint Franciaországban véres események voltak az Uber miatt, sőt, még azt is tudni véli, hogy a Trócsányi miniszter vagy az ügyvédi irodája intézte az Uber itthoni bejegyzését. Az egyébként igaz, hogy a közösségi taxiscég kézbesítési megbízottja a Nagy és Trócsányi ügyvédi iroda, de a miniszter szerint ő már 2007 óta szüneteltei itt a tagságát. 

Amúgy pedig nem értik, hogy miért olyan nagy szám az Über, mert minden budapesti taxitársaságnak van applikációja.

A taxisokra kötelező előírások miatt szerintük ők eleve mínusz 350 ezerről indulnak, és akkor ebbe még nem számolták bele az autómosás kétnaponta. 

Egyik úgy foglalta össze a demonstrációjuk lényege, hogy míg rájuk számos szabály vonatkozik, az uberesekre semmi, így a törvénytelenséget nagyobb tisztelet övezi, mint a törvényességet.


A kormány szerdán foglalkozik a témával, addig maradnak a taxisok a Bajcsyn. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.