Az M1-en elhangzott, hogy megéri migránsokat foglalkoztatni

Média
2016 január 20., 22:09
comments 569

Az IMF ma jelentkezett egy tanulmánnyal, ami szerint ha sikerül a menekülteket integrálni a munkaerőpiacra, akkor mindenki nyerni fog.

Magas István, a Corvinus Egyetem világgazdasági tanszékének vezetője szerda este az M1-en szintén azt mondta, hogy aki integrálódni akar a munkaerőpiacra, az képes rá.

A közgazdász szerint a munkaerőpiacnak jót tesz az a verseny, ami a kevesebb szakképzettséget igénylő állások körül kialakul a migránsok miatt. Sok olyan munkahely van ugyanis, amit a belföldiek nem hajlandóak elvállalni.

A gazdasági asszimilációról megjegyezte, hogy korábbi példák azt mutatják: a befogadó állam szempontjából pozitív volt a mérleg, vagyis megérte migránsokat foglalkoztatni.
Igaz, most sokkal több bevándorlóról van szó, mint korábban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.