Nem lesz népszavazás az olimpiáról és a Liget-projektről

POLITIKA
2016 január 20., 12:44
comments 397

Bár korábban a Fővárosi Választási Bizottság hitelesítette az olimpiával és a Városligettel kapcsolatos népszavazási kérdéseket, a Kúria felülbírálta és megváltoztatta azokat. Az olimpiáról szóló 

 "Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata ne pályázzon a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére?"

- kérdés a Kúria szerint azért értelmetlen mert a pályázás megtörténik addigra, mire kiírják a referendumot. A Városligetről szóló 

"Egyetért-e azzal, hogy a városligeti építési szabályzat ne tegye lehetővé új múzeumi épületek építését a Városligetben?"   

kérdéssel pedig az a gond, hogy a terület fejlesztéséről 2013. december 24-én hatályba lépett egy törvény, amit fővárosi szintű népszavazás nem tud hatályon kívül helyezni. MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.