A kormány szerint a taxisok csütörtökön abbahagyják

gazdaság
2016 január 21., 12:10
comments 21

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tárgyalt a Budapesten tüntető taxisok képviselőivel, akik megígérték, hogy csütörtökön befejezik a forgalomkorlátozással járó demonstrációt.

A tárca csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében az áll: a kormány döntésének megfelelően az NFM közigazgatási államtitkára, Czepek Gábor és közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Tasó László tárgyalt a taxisok képviselőivel Budapesten.

A szervezők a tárgyalás végén ígéretet tettek arra, hogy a forgalomkorlátozásokkal járó tüntetésüket csütörtökön befejezik 

- olvasható a közleményben.

Mint írták, az egyeztetésen elhangzott, hogy a kormány a szabályosan működő, adófizető taxisok oldalán áll; taxis szolgáltatás kizárólag a kormányrendeletben meghatározott, azonos feltételek mellett nyújtható. A fejlesztési tárca vizsgálja az előírások betartását kikényszerítő komolyabb szankciók és hatékonyabb ellenőrzés lehetőségeit. Az egyeztetések a jövő héten folytatódnak, a minisztérium várja a demonstrálók javaslatait is.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, a kabinet tárgyalásokat kezd a taxisokkal, és arra kéri őket, függesszék fel a tüntetést. A kormány álláspontja szerint igazuk van a demonstrálóknak - tette hozzá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.