A tojásos McMuffin menti meg a McDonald's-ot

Alig több mint 3 hónapja vezette be az amerikai McDonald's, hogy éttermeiben nemcsak reggel, hanem egész nap lehet reggelit kérni. Korábban sokan szentségeltek, hogy délelőtt 11 után már nem kaphatnak tojásos McMuffint, de ennek már vége, hiszen, már éjjel is elérhetőek a korábban csak reggel kapható termékek.

A legdurvább az egészben az, hogy ez az apró lépés megmenteni látszik az étteremláncot. A McDonald's 2013 óta küszködik az Egyesült Államokban, forgalma egyre zuhant, a vevői átszoktak más, minőségibbnek tartott hamburgerezőkhöz. Az utolsó negyedévben - tehát mióta egész nap van reggeli - viszont növekedtek az eladások. Nem is kevéssel: 5,7 százalékos volt a bővülés.

Ilyen jó negyedéve 2012 eleje óta nem volt a cégnek.

A McDonald's egyébként is rengeteg dologban próbál változtatni, és újra megtalálni magát, de a cég elemzői szerint a mostani sikert nem a redizájn, a frissebb alapanyagok vagy a kevésbé gyógyszerezett csirkehús idézte elő, hanem az egész napos reggeli.

Úgy tűnik, hogy ez tényleg olyan dolog, amire nagyon vágytak már a fogyasztók. (Quartz)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;