Bírósághoz fordul a Bankszövetség a hatalmas versenyhivatali bírság miatt

gazdaság
2016 január 25., 15:31
comments 19

A GVH két hete szabott ki 4 milliárd forintnyi bírságot a Bankszövetségre, amiért szerinte a szövetség a Nemzetközi Bankárképző Központ Zrt-vel 2000-től BankAdat néven olyan adatbázist működtetett, amivel a magyar bankok üzleti titkokat oszthattak meg egymással. A Bankszövetség szerint ez nem kartell volt, hanem egy kormányzati kezdeményezésre létrehozott hálózat, ami teljesen megfelelt az akkori jogszabályoknak. Most azt szeretnék, hogy ezt mondja ki egy bíróság is, és semmisítse meg a hatalmas GVH-bírságot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.