Százmilliókkal segítette ki a kormány a TV2-t

tévé
2016 január 25., 18:11
comments 668

A napi.hu azt írja, hogy a kormány honlapján is elérhető szerződések szerint a Miniszterelnökség 2015 nyarán két szerződést kötött a TV2 Média Csoport Kft-vel, műsorszámok (miniprogramok, stúdióbeszélgetések, miniportrék, kis filmek) előállítására és sugárzására. A két szerződés összesen bruttó 180 millió forint értékű volt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium szintén nyáron kötött egy 194,8 milliós szerződést a TV2 Média Csoport Kft-vel. A szerződés szerint az NGM kampányfilmek bemutatásához vett műsoridőt a TV2-tól. A kampányfilmek az uniós támogatású TÁMOP 2.4.8, A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése című program részei.

A TV2 egyik műsorgyártója, a Falforgatók című adást készítő HBL Produkció Kft. kisebb összeget 2,1 milliót kapott az NGM-től a családok otthonteremtési kedvezményét (CSOK) népszerűsítő rovatok és promóciós szpotok készítésére és sugárzására.

A TV2 mellett egyébként még egy tévéadó kapott tavaly ilyen kormányzati pénteket: Széles Gábor Echo TV-je. Ide 80 millió érkezett a Miniszterelnökségtől, az NGM pedig 4,8 millió forintot adott a Sikeresek, vállalkozók című műsor gyártására, és a hónap vállalkozója díj díjazottainak bemutatására.

A fentiek mellett a két csatorna fullon bőgeti a kormányzati hirdetéseket is, az első bevándorlóellenes kampányban például ez a két adó sugározta a legtöbb hirdetést. A Magyarország erősödik kormányzati kampány hirdetéseinek sugárzásáért pedig 64 milliós bevétele származott a TV2-nek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.