Varga Mihály kivizsgáltatja, hogy a NAV-elnök Tállai államtitkár hogy a jóistenbe nem tudott egy NAV-os nyomozásról

POLITIKA
2016 január 25., 12:59
comments 151

"Vizsgálatot rendelt el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter annak kiderítésére, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal miért nem tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) vezető Tállai András államtitkárt arról, hogy nyomozás indult az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálata nyomán – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn."

A hír önmagában is megáll, abszurditását tényleg csak annyival fokoznám, hogy amúgy arról a vizsgálatról van szó, amit az OLAF vizsgálata nyomán azért indított a NAV, mert a gyanú szerint

elvesztegették a korrupcióellenes harcra szánt EU-s forrásokat,

de annyira, hogy az OLAF "száz százalékos korrekciót" javasolt, ami az európai bürokrácia nyelvén azt jelenti, hogy minden egyes fillért visszakérnek abból a cirka egymilliárd forintból, amit erre adtak.

Erről a NAV-os nyomozásról kérdezte a HVG Tállai Andrást, aki elméletben a NAV vezetője, a gyakorlatban viszont annyi fogalma volt a dolgokról, hogy lenyilatkozta, hogy

"a NAV hatáskörébe tartozó bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt nyomozás nincs folyamatban".

Mondjuk az is igaz, hogy a NAV-vezér államtitkár úrnak nagyon sűrű a programja. Részletek itt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt