Lehet ennél nagyvonalúbb egy állam a határait védő rendőrökkel?

POLITIKA
2016 január 26., 17:26
comments 91

Ritka szimpatikus húzás volt karácsony előtt, amikor levelet kaptak a déli határon nyáron túlórázó rendőrök, hogy a nekik átutalt túlórapénz egy részét kéri vissza az állam. Azt mondták, hogy rosszul számolták ki, hogy mennyi pénz jár a kerítés mellé vezényelt rendőröknek, többet utaltak, mint kellett volna.

Volt, akitől 200-260 ezer forintot kértek vissza.

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő kérdezte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy négy hónappal a menekültválság csúcsa után sikerült-e végre elrendezni az ügyet.

A válasz röviden: nem.

Pintér azt írja válaszában, hogy még mindig tart az ügyben a vizsgálat, illetve a vizsgálat eredményeinek összegzése.

Azért a határra vezényelt rendőröknek nem kell lógatniuk az orrukat, mert Pintér azt is megírta, hogy a méltányosság jegyében

"a részletfizetés lehetősége minden esetben biztosított az állomány érintett tagjának kérelmére. A tévesen kifizetett juttatások visszakövetelése érdekében ez idáig jogi eljárások nem indultak."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.