Korrupciós maszatolásról számolsz be? A Miniszterelnökség szerint bűnpártoló vagy

politika
2016 január 28., 17:11
comments 306

Hangfelvételt mutatott be az LMP-s Hadházy Ákos, amin a szekszárdi polgármester 2012-ben arról beszél, hogy miért jó mindenkinek, ha túlárazzák a közbeszerzéseket. A felvétel szerint arra a kérdésre, hogy egy akkor óvoda-felújítás túl van-e árazva, a polgármester, a fideszes Ács Rezső annyival válaszol, hogy "igen". (Az Index itt számolt be róla részletesen).

A Miniszterelnökség nem hagyta szó nélkül a dolgot. Közleménnyel jelentkeztek, miszerint

"négy évig rejtegetett hanganyag arra utal, hogy a politikus bűnpártolást követ el",

mivel nem jelentette az esetet a rendőrségen. Sőt, ha még a mai napon nem tesz feljelentést az LMP a fideszes polgármester ellen, akkor "bűncselekményt követ el és igazolja, hogy akciója nem más, mint politikai termék".

"A Miniszterelnökség minden kiskaput bezárt a pályázatokkal trükközők előtt",

áll a közleményben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.