Pénzt ad a kormány a romkocsmáknak

politika
2016 január 28., 14:50
comments 93

Megjelent a Magyar Közlönyben egy kormányhatározat, amiből kiderül, hogy a kormány összesen 13,5 milliárd forintot szán idén az 1956-os forradalom 60. évfordulójának megünneplésére. Az egészet a kormány által létrehozott 1956-os Emlékbizottság koordinálja, ami már több pályázatot is kiírt.

Az egyik pályázat például a romkocsmáknak szól.

A pályázati kiírás szerint legfeljebb 5 millió forintot lehet romkocsmánként szakítani.

A kiírás egészen pontosan így fogalmaz:

„A pályaművek célja lehet minden olyan tevékenység, amelynek keretében a pályázó romkocsma az 1956-os forradalomra és szabadságharcra emlékezik:

  • dekorációval;
  • grafikai és más innovatív elemekkel az üzemeltetési területén;
  • hagyományos és elektronikus hirdetési és reklám felületein;
  • a kiszolgáló személyzet ruházatának, az étlap és/vagy a napi menüképzésének a korszakra emlékeztető kialakításával, megjelenésével;
  • koncerttevékenységgel, színházi produkcióval, felolvasóesttel.”

A nol.hu körbekérdezett pár romkocsmát, de a többség azt mondta, hogy nem tervez indulni a pályázaton.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.