A Google egy mestrerségesintelligencia-szakértőt nevezett ki a keresőmotor fejlesztési vezetőjének

Távozik a Google-től Amit Singhal, az indiai mérnök, aki az elmúlt években a cég keresőmotorjának fejlesztését felügyelte. Szakértők szerint Singhal elképesztően fontos ember volt a cégnél, lényegében személyesen irányította a keresőalgoritmus fejlesztését, és ő vezényelte le a kereső rangsorolási elveinek közelmúltbéli átalakítását is.

De az is sokat elmond a jövőről, hogy kit neveztek ki Singhal utódjának. John Giannandrea ugyanis egy mesterségesintelligencia-szakértő. Egészen pontosan a gépek tanulása a szakterülete. Singhal érkezésekor még elsősorban emberi teljesítmény állt a Google keresője mögött, aztán lassan áthelyeződött a hangsúly a maguktól fejlődő algoritmusokra.

John Giannandrea érkezése ennek a folyamatnak az újabb lépcsője, és előrevetíti, hogy éveken belül még jobban összeforrhat a netes keresőalgoritmusok fejlesztése a mesterséges intelligencia kutatásával.

A Google keresője amúgy még mindig a cég legfontosabb és legjobban jövedelmező üzletága, pont ezért igyekeznek ezt úgy fejleszteni, hogy senki ne érhesse utol őket. (Financial Times)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.