A Google egy mestrerségesintelligencia-szakértőt nevezett ki a keresőmotor fejlesztési vezetőjének

INTERNET
2016 február 04., 09:44
comments 62

Távozik a Google-től Amit Singhal, az indiai mérnök, aki az elmúlt években a cég keresőmotorjának fejlesztését felügyelte. Szakértők szerint Singhal elképesztően fontos ember volt a cégnél, lényegében személyesen irányította a keresőalgoritmus fejlesztését, és ő vezényelte le a kereső rangsorolási elveinek közelmúltbéli átalakítását is.

De az is sokat elmond a jövőről, hogy kit neveztek ki Singhal utódjának. John Giannandrea ugyanis egy mesterségesintelligencia-szakértő. Egészen pontosan a gépek tanulása a szakterülete. Singhal érkezésekor még elsősorban emberi teljesítmény állt a Google keresője mögött, aztán lassan áthelyeződött a hangsúly a maguktól fejlődő algoritmusokra.

John Giannandrea érkezése ennek a folyamatnak az újabb lépcsője, és előrevetíti, hogy éveken belül még jobban összeforrhat a netes keresőalgoritmusok fejlesztése a mesterséges intelligencia kutatásával.

A Google keresője amúgy még mindig a cég legfontosabb és legjobban jövedelmező üzletága, pont ezért igyekeznek ezt úgy fejleszteni, hogy senki ne érhesse utol őket. (Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt