Lázár: Mélyrepülésben van az igazságszolgáltatásba vetett hit

POLITIKA
2016 február 04., 12:51
comments 223

Lázár a csütörtöki kormányinfón a vörösiszap-katasztrófa és a Hagyó-perben hozott ítéletek miatt kialakult vitáról azt mondta, hogy egy demokráciában elképzelhetetlen, hogy a Kúria elnöke meg akarja tiltani az állampolgároknak, hogy megvitassanak egy bírói ítéletet. Szerinte a világon mindenhol megtörténik, hogy az emberek egy már meghozott ítéletről beszélnek. Visszautasította, hogy ez az igazságszolgáltatás befolyásolásának számítana. 

Beszélt arról is, hogy szükség lehet azoknak a törvényeknek a módosítására, amelyek a felelősségre vonást és a felelősség vállalását érintik. Hozzátette, hogy mélyrepülésben van az országban az igazságszolgáltatásba vetett hit. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.