Kivágják a fákat Tiborcz István legkedvesebb kastélyánál

bűnügy
2016 február 05., 13:18
comments 182

A Népszabadság egyik olvasója szólt a lapnak, hogy fairtás kezdődött a turai kastély védett parkjában.

A kastély nemrég új tulajdonoshoz került, a vevőket az önkormányzatnál Tiborcz István korábbi üzlettársa, Hamar Endre ügyvédi irodája képviselte, a vevőcég anyavállalatának bejegyzésekor pedig maga Tiborcz fizette a 100 ezer forintos illetéket.

A TRA Real Estates Kft. a kastéllyal együtt megszerezte az épülethez tartozó 10 hektáros parkot is. A Népszabadság úgy tudja, hogy idén januárban nagyszabású felújítás kezdődött az önkormányzati védelem alá vett parkban, ahol 127 lajstromba vett fa áll.

Az ügyben feljelentés alapján eljárás is indult ismeretlen tettes ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.