Nem mondott igazat a KLIK: szóltak nekik, hogy a gyöngyöstarjáni iskolában ki fogják kapcsolni a fűtést

A Gyöngyöstarjáni Általános Iskolában nem lesz hétfőn tanítás, mert a szolgáltató kikapcsolta a gázt, miután az Klebelsberg Intézményfenntartó Központ nem fizetett időben. A KLIK azt közölte, hogy ez nem az ő hibájuk, mert erről az érintett szolgáltatók előzetesen nem tájékoztatták a Központot. 

A szolgáltatók szerint viszont ez nem igaz. 

Üresek lesznek a gyöngyöstarjáni iskola termei hétfőn, mert nem lesz fűtés. 

Az Index megkérdezte a kereskedő MET Magyarországot, akitől a KLIK veszi a gázt, illetve a vezetékhálózatot üzemeltető Tigázt is, hogy ez igaz-e, de mindkét cég azt válaszolta, hogy előzetesen értesítették a lépésről a KLIK-et.

A Tigáz azt a tájékoztatást adta, hogy már december 2-án jelezték az intézményfenntartó felé, hogy elvégzik a kikötést, amire végül február 5-én került sor. A MET korábban elrendelte a kikapcsolást, a hálózat üzemeltetője ezután egyből lépett, mert ilyen esetben nincs mérlegelési jogkörük. 

A MET képviseletében Pócs Balázs szóvivő azt közölte az Indexel, hogy a lejárt tartozás miatt már 2015 szeptemberében elrendelte a szolgáltatás kikapcsolását, és erről tájékoztatták a KLIK-et is. Pócs elmondta azt is, hogy a hétvégén felvette velük a kapcsolatot a tankerület igazgatója és ha az intézményfenntartó hétfőn fizet, a Tigáz még aznap visszakötheti a szolgáltatást. 

(Index)