Oroszokkal alapíthat nemzeti légitársaságot a kormány

Légitársaság létrehozásáról egyeztet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az orosz Szuhoj repülőgépgyárral. Az M1 Híradó értesülései szerint az oroszok hat repülőt és pénzt is adnának az új légitársaság létrehozására, amely a felek becslése szerint évi 34 milliárd forint hasznot termelne a magyar nemzetgazdaságnak.

Azt, hogy ezt a becslést mire alapozzák, sajnos nem tudhattuk meg a Híradóból. Így én csak arra a való életből származó tényszerű tapasztalásra hagyatkozhatok, hogy a Malév folyamatos állami támogatás mellett is százmilliárdos veszteséggel állt földbe, ami elég távol van az évi 34 milliárd forintos nemzetgazdasági haszontól.

Az oroszok részéről a Szuhoj polgári repülőgépek gyártásáért felelős vezérigazgató-helyettese, Jevgenyis Andrasnyikov azt mondta, hogy cégük Superjet 100-as gépének

kiváló ugródeszka lenne

a magyar nemzeti légitársaság.

Ennek a gépnek pedig nagy szüksége lehet ugródeszkára, mert ez az, ami 2012-ben, világkörüli bemutatóturnéján hat fős személyzettel, a repülőgépgyár két képviselőjével és 37 utassal a fedélzetén a Salak-hegynek csapódott Indonéziában. A balesetet senki se élte túl. (Via HVG)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;