Oroszokkal alapíthat nemzeti légitársaságot a kormány

gazdaság
2016 február 8., 20:32
comments 368

Légitársaság létrehozásáról egyeztet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az orosz Szuhoj repülőgépgyárral. Az M1 Híradó értesülései szerint az oroszok hat repülőt és pénzt is adnának az új légitársaság létrehozására, amely a felek becslése szerint évi 34 milliárd forint hasznot termelne a magyar nemzetgazdaságnak.

Azt, hogy ezt a becslést mire alapozzák, sajnos nem tudhattuk meg a Híradóból. Így én csak arra a való életből származó tényszerű tapasztalásra hagyatkozhatok, hogy a Malév folyamatos állami támogatás mellett is százmilliárdos veszteséggel állt földbe, ami elég távol van az évi 34 milliárd forintos nemzetgazdasági haszontól.

Az oroszok részéről a Szuhoj polgári repülőgépek gyártásáért felelős vezérigazgató-helyettese, Jevgenyis Andrasnyikov azt mondta, hogy cégük Superjet 100-as gépének

kiváló ugródeszka lenne

a magyar nemzeti légitársaság.

Ennek a gépnek pedig nagy szüksége lehet ugródeszkára, mert ez az, ami 2012-ben, világkörüli bemutatóturnéján hat fős személyzettel, a repülőgépgyár két képviselőjével és 37 utassal a fedélzetén a Salak-hegynek csapódott Indonéziában. A balesetet senki se élte túl. (Via HVG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt