Adókedvezményt kaphatnak az olimpiai pályázatot támogató cégek

POLITIKA
2016 február 09., 18:03
comments 198

Új, az olimpiai pályázat támogatásához kötődő adókedvezményt vezetne be a kormány új törvényjavaslata, amit be is nyújtott az Országgyűlésnek.

Az indoklás szerint a társasági és az osztalékadóról, valamint a sportról szóló törvényt módosító javaslat kimondja:

a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság közös tulajdonában lévő, az olimpiai pályázat lebonyolításáért felelős nonprofit cég legfeljebb 19 milliárd forinthoz juthat az idén és jövőre adókedvezményben részesülő cégek támogatásából.

A javaslat szerint a társaságnak a 2017. december 31-ig fel nem használt támogatást a központi költségvetésnek kell visszautalnia 2018. december 31-ig.

Az indoklás szerint az olimpiai pályázat előkészítését így segítő cégek ugyanolyan adóelőnyben részesülnének, mint az előadó-művészeti szervezeteket és filmalkotásokat, illetve a látványcsapatsportokat támogató vállalkozások – írja az MTI.

Itt írtunk erről az egész olimpiai őrületről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.