Hibátlan érvvel magyarázta meg a rendszerváltás utáni Magyarország vezető szakszervezetise, miért oké, hogy négyszintes, liftes háza van

2016 február 9., kedd 14:38

Gaskó István, a rendszerváltás utáni Magyarország vezető szakszervezetise januárban mondott le a LIGA szakszervezeti tömörülés vezetéséről.

4,44 millió forintnyi búcsúpénzt kapott, és tanácsadóként ott marad havi 800 000 forintért, hogy „érdekvédelmi és szakszervezet-politikai" kérdésekhez szóljon hozzá.

Gaskó István (Fotó: Botos Tamás / 444)

A Magyar Idők készített vele interjút, amiben megjegyezték, hogy ugyan „senki nem várja el egy szakszervezeti vezetőtől, hogy lyukas tréningben járjon”, de „egy négyszintes, liftes házban élni erős hitelességi kérdéseket vet fel”.

Gaskó Istvánnak tökéletes válasza volt erre. Mint mondta, ez akkor lehet probléma, ha „az ember törvénytelen úton jut mindehhez”, de ő, amikor az első 3 szintes házát felépítette, 26 éves volt, és semmilyen szakszervezeti tisztsége nem volt. Azóta pedig mindig jó pozícióban volt, a MÁV-nál a kezdetektől vezető beosztásban tevékenykedett, a szakszervezeti mozgalomban is sokirányú feladatot vállalt, és a családjában is mindenki dolgozott, családi vállalkozása volt. Ráadásul:

„Az a családi ház pedig, amiről beszél, azért annyi szintes, amennyi, mert egy pici, 293 m2-es telket tudtunk venni, ahol csak fölfelé lehetett építkezni a beépítési korlátok miatt. Ezek egyébként egy újságíró részéről sem korrekt felvetések.”