Jogosítványt adna a robotoknak az amerikai közlekedési felügyelet

Tbg
2016 február 10., szerda 6:06
36

Akár sofőrnek is tekinthetők azok az automatikus járműirányító rendszerek, amelyek többek között a Google is fejleszt, válaszolta az amerikai autópályák közlekedésbiztonsági felügyeletét ellátó hivatal (NHTSA) a Google-nek.

Az amerikai cég, amely évek óta foglalkozik autoautókkal még novemberben kért állásfoglalást az ügyben, nevezetesen, hogy ismerjék el végre az automatákat is sofőrként a hatóságok.

Az NHTSA egyelőre csak elvi állásfoglalásban ismerte el az automatákat, de már ez is nagy előrelépés az új technológia szabályozásában, a gyártók ugyanis arra panaszkodnak, egyelőre sem állami, sem szövetségi szinten nem sikerült ebben a kérdésben előrelépni.

Kaliforniában egyelőre éppenhogy egy olyan törvényjavaslat van az asztalon, amely kikötné, hogy az autoautók csak akkor mehetnek forgalomba, ha abban bent ül egy jogosítvánnyal is rendelkező ember és a járműben van kormány. (Al Arabya)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt